7. Sınıf Fen Bilimleri dersi Duyu Organlarımızı Tanıyalım konu anlatımını aşağıdan okuyabileceğiniz gibi bilgisayarınıza da indirerek okuyabilirsiniz. Duyu organlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye de aşağıdan duyu organının ismine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
DUYU ORGANLARI
Duyu Organlarımızı Tanıyalım
Canlılık faaliyetlerimizi sürdürebilmemiz için çevremizde ve bünyemizde oluşan değişikliklerden anında haberdar olmamız gerekir. Çevremizdeki ve vücut içindeki değişmeleri algılayabilmemizi sağlayan özel hücre gruplarına duyu reseptörleri (almaçları) adı verilir. Duyu reseptörleri, bulundukları organların dışa açılan yüzeylerine yakın yerlerdeki sinir uçlarının olduğu bölgede yer alan özel hücrelerden oluşur.
Çevremizde meydana gelen değişiklikler duyu reseptörleriyle alınır ve sinir hücreleriyle merkezi sinir sistemine ulaştırılır. Merkezi sinir sistemine ulaşan bilgi burada değerlendirilir ve gerekiyorsa çevrede oluşan değişikliğe karşı tepki oluşturulur.
Çevremizdeki uyarıları alabilecek duyu reseptörlerinin yoğunlaştığı organlar duyu organları olarak adlandırılır. Vücudumuzdaki duyu organlarıyla tat, koku, dokunma, görme ve işitme ile ilgili uyarıları algılarız.
Duyu Organlarımız 5 tanedir.
(Duyu organları hakkında ayrıntılı bilgi için aşağıdaki duyu organlarının üzerine tıklayınız.)
Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Cisimleri Hareket Ettirme ve Durdurma Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 3. Sınıf Cisimleri Hareket Ettirme ve Durdurma, 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları ve 3. Sınıf Kuvveti Tanıyalım hakkında bilgiler verilmektedir.
Google arama terimleri:
- duyu organlarını tanıyalım